Latvijas pavāru komanda jau trešo reizi startējusi prestižā pasaules pavāru konkursa Bocuse d’Or Eiropas atlasē un ieguvusi 12.vietu. Šis panākums līdz ar pirmo restorānu iekļaušanu Michelin Guide apliecina mūsu pavāru izcilību un Latvijas vietu pasaules gastronomiskā tūrisma kartē.
“Šogad turpināsim strādāt, lai popularizētu Latviju kā gastronomiskā tūrisma galamērķi. Tādēļ starptautiskajā komunikācijā izcelsim savus panākumus sadarbībā ar Michelin. Šogad tiek plānotas vairākas mārketinga kampaņas un vizītēs ārvalstīs, kur popularizēsim Latvijas kulināro piedāvājumu. Īpašu uzsvaru plānots likt uz Latvijas prioritārajiem tirgiem, kas ir Lietuva, Igaunija, Vācija, Somija un Lielbritānija,” saka LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.
Bocuse d’Or ir pasaules pavāru čempionāts, kas notiek reizi divos gados. Šefpavāra Pola Bokuza vārdā nosauktais konkurss notiek jau no 1987.gada un laikam ejot tas piesaistījis arvien vairāk dalībnieku, tādēļ patlaban tajā tie organizētas kontinentālās atlases startam pasaules līmenī.
Eiropas atlasē 19. un 20.martā startēja 20 izcilas komandas. Šajā atlasē ir vissīvākā konkurence. Par atlases uzvarētāju šogad ķļuva dāņu šefpavārs Sebastian Holberg Svendsgaardar.
Latviju konkursā pārstāvēja šefpavārs, Michelin "Jaunā pavāra" izcilības apbalvojuma īpašnieks, Nils Ģēvele no restorāna "Ferma" kopā ar palīgu Agati Batragu un treneri Svetlanu Riškovu. Savukārt žūrijā Latviju pārstāvēja iepriekšējo gadu Bocuse d’Or Eiropas atlases Latvijas kandidāts Dinārs Zvidriņš. Atzinīgi tika novērtēts Latvijas komandas darbs virtuvē un sasniegums bija spēja apsteigt daudz spēcīgu un iepriekš pārāku konkurentu.
Bocuse d’Or konkursā ir divi uzdevumi, kuriem tiek doti četri mēneši laika. Sacensībās jāpagatavo viens ēdiens uz šķīvja un viens - uz paplātes. Konkursa rīkotājvalsts izvēlas savam reģionam īpašas izejvielas, kurām ir jākļūst par šo ēdienu “zvaigznēm”. Šogad konkurss norisinājās Tronheimā, Norvēģijā. Ēdienu gatavošanai un pasniegšanai sacensībās atvēlētas kopā 5 stundas un 35 minūtes.