Gastronomijas tūrisms - atvērta kopradīšanas un komunikācijas platforma kultūrai, radošajām industrijām, biznesam, tūrismam, sociālai iekļautībai un ekoloģiskajai atbildībai.
Domnīcā tiks aplūkotas sekojošas tēmas:
- Vietējo un sezonālo produktu nozīme mūsdienu latvieša ikdienā.
- Kādēļ atbalstīt vietējos ražotājus?
- Kāda ir atšķirība starp importētu un lokāli augušu produktu?
- Kā atpazīt vietējo produkciju no importētas?
- Kā vietējā un sezonālā produkcija veido Latvijas gastronomisko identitāti?
- Latvija - Eiropas gastronomiskais galamērķis.
- Kādas ir globālā gastronomiskā tūrisma (lēnā tūrisma) tendences un tā nozīme? b) Kas ir zaļš un ilgtspējīgs tūrisms?
- Kāda ir gastronomijas tūrisma ietekme uz ekonomiku un tūrisma sezonas ilgumu? u.c.
Gaidīsim jūs 2023. gada 1. jūnijā Liepājas Pētertirgū uz "Gastronomijas Tūrisma" pirmo domnīcu.
1. diena - 01.06.23
Paneļdiskusijas & prezentācijas Pētertirgus, Liepāja (11:30 - 14:00)
Daļa no prezentācijām būs angļu valodā
Speed-dating sesija (LIAA Liepājas inkubatora telpās 15:30 - 17:00)
Lūdzu, reģistrējieties, izmantojot šo formu, lai piedalītos pasākumā: https://forms.gle/wZbKaokhXLnPg7YPA
2.diena - 02.06.23
Seminārs pavāriem un viesmīlības studentiem LIAA Liepājas biznesa inkubatorā (11:00 - 13:00)
Reģistrējies, sūtot e-pastu uz info@liepajagourmet.com!
Pasākumu organizē "Liepāja Gourmet" sadarbībā ar LIAA.
Dalība pasākumā ir bez maksas.